Afspraak aanvragen

Uw gegevens

Diabetes mellitus

Wat zijn veel voorkomende voetproblemen bij diabetes?

Bij diabetes kunnen er veranderingen optreden in het lichaam, zoals zenuwbeschadigingen, standsafwijkingen, verminderde doorbloeding, beperking in de voetgewrichten of vatbaarheid voor bacteriële of schimmelinfecties van huid en/of nagels. De meest bekende complicaties zijn wondjes die slechter genezen bij de tenen of de voet. Door een slechte doorbloeding en infecties kan dit in het ergste geval tot een een amputatie leiden.

Waarom jaarlijks naar een podotherapeut bij diabetes?

Mensen met diabetes hebben een grotere kans op voetproblemen. Het is daarom van belang om eenmaal per jaar de voeten preventief door een deskundige te laten onderzoeken. Tijdens de controle bij de podotherapeut wordt de werking van de zenuwen, bloedvaten en gewrichten getest. Daarnaast worden de verschillende aanwezige risico’s geïnventariseerd en een daarbij behorende behandeling geadviseerd.

Professional Podotherapie is gespecialiseerd in het screenen van diabetische patiënten die voetzorg nodig hebben. We zijn gecontracteerd met alle grote verzekeraars om deze specialistische voetzorg uit te mogen voeren, daarnaast werken wij samen met een grote groep medisch pedicures verspreid over Noord Holland voor preventieve voetzorg. Een diabetes screening bij de podotherapeut wordt vergoed vanuit de basisverzekering. Tijdens een screening zal er zorgprofiel worden vastgesteld en een behandelplan worden opgesteld en indien nodig een verwijzing voor een medisch pedicure worden gemaakt.

Laten behandelen?