Afspraak aanvragen

Uw gegevens

Lopend/ staand werk

Wat zijn veel voorkomende voetproblemen lopend/ staand werk?

Bij veel verschillende beroepen wordt er een groot gedeelte van de werkdag staand of lopend besteed. In veel gevallen hoeft dit niet direct tot problemen te leiden. Toch komt het regelmatig voor dat het langdurig belasten van de voeten niet alleen tot voetklachten of blessures aan de voeten kan leiden, maar ook aan de enkels, knieën, heup of zelfs de onderrug.

Symptomen en advies

Het blijkt dat er meer ziekteverzuim is als gevolg van voetproblemen als dat men denkt. Op zich is dit logisch omdat, wanneer iemand last heeft van de onderste extremiteiten, het werk steeds moeizamer zal gaan. Daarnaast is doorgaan met het belasten van de voeten vaak een belangrijke aanleiding voor het verergeren van klachten. Zonder een medisch specialist kan iemand weken, soms maanden uit het werkproces vallen. Dit is niet alleen heel vervelend voor de werknemer, maar ook voor de werkgever.

De podotherapeuten van Professional Podotherapie kunnen werknemers maar ook werkgevers van een goed advies voorzien als het gaat om het optimaal functioneel houden van de voeten. Naast een voetonderzoek gericht op het behandelen of voorkomen van voetklachten, kunnen er corrigerende zolen worden gemaakt om het lichaam bij belastende werkzaamheden te ondersteunen. Ook kunnen reeds bestaande klachten verholpen worden.

Ook kleine klachten dient men serieus te nemen. Kleine gevoeligheden kunnen tot een groot probleem aan de voeten uitmonden. Men denkt vaak “het gaat wel over” of “het valt wel mee”. Wanneer er te lang met deze kleine pijntjes wordt doorgelopen kunnen hier serieuze klachten uit ontstaan die niet alleen op de werkvloer belemmeren maar ook het functioneren in het dagelijks leven.

Behandelmogelijkheden

Voor werkgevers kan het een uitkomst zijn om een afspraak voor een adviesgesprek met de podotherapeut te maken. Ook kan de podotherapeut de mate van belasting van de werkzaamheden voor de voeten beoordelen en eventueel adviezen geven ter verbetering.

Laten behandelen?