Afspraak aanvragen

Uw gegevens

Podotherapeut in Zaanstad

Profesional Podotherapie in Zaanstad

Professional Podotherapie heeft meerdere praktijken in Noord-Holland.

Een van deze locaties is gevestigd in Zaandam. In het Medisch Centrum Summertown is gevestigd op de Weer 82 in Zaandam. Voor het pand vind u een straat waar u geheel vrij en onbeperkt mag parkeren.

U kunt bij binnenkomst de bordjes volgen naar de eerste etage, er is tevens een lift aanwezig. U hoeft zich bij binnenkomst niet te melden, u mag plaats nemen in de wachtruimen, daar zal u worden opgehaald door de podotherapeut.

Houd er rekening mee dat na 17:00 de schuifdeuren bij de hoofd entree niet vanzelf open gaan. Betreed het gebouw het liefst voor 16:59 of neem uw telefoon mee zodat u het team op de hoogte kan stellen dat u er bent. Zo hoeft u niet onnodig in de kou te wachten.

podotherapie zaandstad

De locatie

Het medisch centrum Summertown herkent u door een opvallend oranje kleur die de buitenkant van het gebouw beslaat. Het gebouw staat op de hoek, direct tegen de rotonde aan.

De ingang van deze straat ligt aan de weer, dus niet aan de vermiljoenweg.

Er is voldoende parkeergelegenheid aan de voorzijde van het gebouw. U kunt hier gratis parkeren. Voor meer informatie voor het openbaar vervoer www.9292ov.nl 

Verschillende Disciplines

In het medisch centrum bevinden zich veel verschillende medische disciplines. Hieronder vallen de praktijk van Dokter Kiel, Fysiotherapie “De Weer”, Dermavit, Orthopedie Livit, Pedicure praktijk Happy Feet, G Zwart oefentherapie en nog enkele andere. Dit zijn onafhankelijke praktijken waarbij u zelf een afspraak dient te maken.

Voor meer info over de praktijk, beschikbare therapieën kunt u vinden op Medisch Centrum Summertown.

Laten behandelen?

Wat doet een podotherapeut?

Een podotherapeut is iemand die gespecialiseerd is in de bewegingsleer met een focus op afwijkende looppatronen en/of afwijkende voetstand(en). Om podotherapeut te worden volg je een HBO opleiding Podotherapie. Bij afwijkende looppatronen kunnen klachten in voeten, enkels, knieën, heupen en in de rug ontstaan. De klachten ontstaan vaak doordat de patiënt te lang doorloopt met specifieke klachten.

Een podotherapeut kan verschillende oplossing voor het probleem aandragen. Denk hierbij aan het corrigeren van het looppatroon door bijvoorbeeld zooltjes. Of dit nodig is wordt bepaald doormiddel van een 3D-scan. Op deze 3D scan wordt een digitale afdruk gemaakt van de onderkant van uw voeten. Op deze scan is precies te zien wat de stand van de voeten is en waar het probleem ontstaat.

Wanneer de pedicure niet meer toereikend genoeg is voor uw probleem door bijvoorbeeld overmatig eelt- en likdoornvorming, kan de podotherapeut oplossing bieden. Het aanbrengen van nagelbeugels en wondbehandelingen bij diabetespatiënten horen ook bij de dagelijkse werkzaamheden van een podotherapeut.

Podotherapeut Zaanstad

De podotherapeuten op locatie in Zaandam zijn HBO geschoold en mogen wettelijk deze titel dragen. Onze podotherapeuten zijn BIG geregistreerd.

Verschil podoloog en podotherapeut

Een podotherapeut is gegarandeerd in het bezit van een HBO bachelordegree opleiding. Het is dan ook een wettelijk erkende en beschermde titel. In vergelijking met de titel podoloog is deze niet wettelijk erkend door het ministerie van volksgezondheid. Iedereen mag zich dus podoloog noemen. Een podoloog heeft in de meeste gevallen een cursus of scholingsmodule afgerond waarbij de opgedane kennis toegepast wordt in corrigerende en beschermende technieken. Denk hierbij aan ortheses-, zool- en schoencorrecties.

Wat kost een podotherapeut?

Een consult bij de podotherapeut worden bij de meeste zorgverzekeraars ruimschoots vergoed binnen de aanvullende zorgverzekering. Het kost u dus geen eigen risico en daarbij komt dat u geen verwijzing nodig heeft van uw huisarts. Controleer welk bedrag uw zorgverzekeraar vergoed. Dit kan nogal verschillen. Bij bepaalde zorgverzekeraars is er een totaalbedrag voor zogenoemde voetzorg opgenomen. Hieronder valt o.a. de medische pedicure. Hou er rekening mee dat andere voetbehandelingen die door uw zorgverzekeraar hieruit worden vergoed. Elk jaar heeft u de mogelijkheid om te wisselen van zorgverzekeraar. Als u verwacht hier gebruik van te maken dan doet u er goed aan om op tijd van zorgverzekeraar te wisselen.