Sport

Ontstaan van sportblessures
Veel mensen beoefenen een sport. Sporten is gezond, het vertraagt o.a. het verouderingsproces, je voelt je fitter en de kans op menopauzeklachten (stress en depressie) wordt minder. Onze voeten kunnen ongeveer 3 à 4 x ons lichaamsgewicht tijdens een rondje hardlopen dragen. Hierdoor vraagt u veel van uw lichaam. Is deze belasting groter dan wat het lichaam aan kan, dan is de kans op een sportblessure groot.

Voorbeelden van sportblessures
- Shin-splints (springschenen)
- Klachten in de voetholte en onder de hiel (bv. fasciitis plantaris)
- Voorvoetklachten (bv. overbelasting teengewrichtjes)
- Spier- en peesaandoeningen van de voet- en onderbeenspieren
- Achillespeesklachten
- Klachten aan de knie (bv. aan de kniebanden, kruisbanden of meniscus)
- Klachten hoger gelegen in het lichaam (bv. heup – of rugklachten)
Dit zijn enkele voorbeelden van veel voorkomende sportblessures. Deze kunnen ontstaan als gevolg van een verkeerd functioneren van de voeten.
De podotherapeut kan een rol spelen in het behandelen van deze klachten, namelijk door de oorzaak te achterhalen en problemen weg te nemen. Tevens kan de podotherapeut ook preventief werken, om in de toekomst mogelijk blessures voor te blijven. Daarnaast wordt er bij een aanschaf van sportschoenen gedegen advies gegeven .
Behandelmogelijkheden
Bij Professional Podotherapie is het mogelijk om een gecombineerd behandeltraject te doorlopen. Hierbij werken podotherapeut en fysiotherapeut samen, om u zo snel mogelijk van de klacht af te helpen waardoor sportactiviteiten snel weer kunnen worden hervat.